Liderii europeni l-au felicitat într-un mod rezervat pe premierul britanic Boris Johnson pentru victoria obținută

  • 13 Decembrie 2019 14:29
Liderii europeni l-au felicitat într-un mod rezervat pe premierul britanic Boris Johnson pentru victoria obținută

Liderii europeni l-au felicitat într-un mod rezervat pe premierul britanic Boris Johnson pentru victoria obținută în alegerile legislative anticipate de joi.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că UE este pregătită pentru următoarea etapă a Brexit-ului și și-a exprimat dorința unui nou acord comercial care să asigure echilibrul.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dorește să-l asculte pe Boris Johnson pentru a estima modul în care trebuie să acționeze, relatează BBC.

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat dorința de a exista un ''parteneriat strâns'' cu Londra după ''victoria clară'' a Partidului Conservator, condus de Boris Johnson, în alegerile de joi, transmite Reuters.

Președintele american Donald Trump l-a felicitat pe premierul britanic Boris Johnson, al cărui partid a câștigat o puternică majoritate parlamentară în urma alegerilor generale de joi, informează dpa.

Potrivit rezultatelor oficiale parțiale, Partidul Conservator a obținut în Camera Comunelor 364 de mandate din cele 650, cu 48 mai multe decât în prezent, în timp ce Partidul Laburist a pierdut 59 de mandate și va avea 203 locuri.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău