Liderii de opinie și activiștii civici sunt chemați să candideze pe o listă comună

  • 07 Noiembrie 2018 16:57
 Liderii de opinie și activiștii civici sunt chemați să candideze pe o listă comună

Activistul Andrei Donica, recent ales președinte al formațiunii social-politice Mișcarea profesioniștilor „Speranța-Надежда”, îndeamnă activiștii civici să participe la alegerile parlamentare pe o listă comună.

Andrei Donica înteamnă pe oricine care nu este membru al vreunui partid politic să candideze pe lista Mișcării profesioniștilor „Speranța-Надежда”, iar ordinea înscrierii va fi stabilită. În funcție de numărul semnăturilor de susținere acumulate de către pretendenți pe liste vor fi inclusevor fi incluse doar persoanele care vor accepta să candideze și în circumscripțiile uninominale. În cazul existenței a mai multor candidaturi  în circumscripția uninominală va fi susținută candidatura cu cele mai multe semnături. 

Potrivit lui, activiștii civici și liderii de opinii, trebuie să se implice în politică, indiferent de apartenența etnică, limba vorbită sau viziunile ideologice pe care le împărtășesc. 

Activistul mai spune că a depus acum o lună o cerere la Coaliția pentru un Parlament Curat pentru a trece testul de integritate și nu a primit niciun răspuns până acum. 

Surasa:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău