Liderii de la summitul G20 nu au reușit să convina asupra unui proiect de rezoluție de condamnare a invaziei ruse în Ucraina

  • 15 Noiembrie 2022 15:35
Liderii de la summitul G20 nu au reușit să convina asupra unui proiect de rezoluție de condamnare a invaziei ruse în Ucraina

Lideri prezenți la summitul G20 din Indonezia nu au reușit să cadă de acord cu privire la un proiect de rezoluție care condamnă invazia rusă din Ucraina, transmite BBC, citat de Rador.

Majoritatea celor prezenți sprijină însă declarația conform căreia războiul provoacă imense suferințe umane și exacerbează fragilitățile existente ale economiei globale. Rusia a acuzat țările occidentale că încearcă să politizeze comunicatul.

Anterior, președintele Zelenski le-a spus participanților la summit că războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar putea să fie și trebuie oprit: "Vreau ca acest război rusesc agresiv să se încheie rapid și pe baza Cartei ONU și a legislației internaționale. Ucrainei nu ar trebui să i se ceară să aprobe compromisuri cu privire la suveranitatea sa, integritatea sa teritorială și independența sa. Rusia afirmă că dorește să pună capăt războiului; să dovedească acest lucru cu acțiuni".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău