Liderii ACUM: Dacă socialiștii mai înaintează condiții, atunci este clar că nu se dorește un compromis

  • 07 Iunie 2019 08:00
 Liderii ACUM: Dacă socialiștii mai înaintează condiții, atunci este clar că nu se dorește un compromis

Dacă Partidul Socialiștilor va înainta noi condiții pentru o eventuală colaborare cu blocul ACUM, atunci va fi clar că PSRM nu dorește un compromis. Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au luat decizia de a susține un președinte al Parlamentului din partea PSRM în condițiile în care încrederea față de socialiști este la cota zero, dar s-a vrut să se scoată țara din impas. Declarațiile au fost făcute de liderii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase, la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău, transmite IPN.

„Deciziile pe care le-am luat nu sunt parte a unui joc. Suntem oameni serioși și ne-am asumat niște decizii foarte importante care ar putea să ne coste în timp. E firesc, dar am ales să folosim această șansă. Nu avem siguranța că se va întâmpla ceva, mingea este în curtea socialiștilor”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS susține că „există semnale din partea socialiștilor care nu sunt foarte încurajatoare, dar li se mai oferă o șansă”. „Sperăm că mâine dimineață se vor clarifica lucrurile și vom reuși totuși să începem acest proces de eliberare a țării”, a menționat politiciana.

Potrivit ei, se va accepta doar un Guvern de profesioniști, iar socialiștii au acceptat ca în funcțiile de miniștri ai apărării, de externe, de interne să fie propuși oameni profesioniști, care nu fac parte din partide politice.

Liderul PPDA Andrei Năstase consideră că se trage de timp și acest lucru servește Partidului Democrat. Potrivit lui, în discuțiile cu socialiștii se va accepta drept punct de pornire pachetul de deoligarhizare și acest subiect a fost convenit cu PSRM în discuțiile anterioare care au avut loc.

Liderii celor două partide au declarat că în această dimineață îi așteaptă din nou la discuții pe socialiști pentru a examina detaliat fiecare punct al ulterioarei colaborări. Potrivit lor, dacă socialiștii nu vor veni la discuții sau vor înainta noi condiții pentru această colaborare, atunci va fi clar că PSRM nu dorește cu adevărat să ajungă la un compromis, ci doar au dat senzația de deschidere.

Blocul politic ACUM a invitat din nou Partidul Socialiștilor la continuarea dialogului în seara zilei de joi sau vineri dimineață la ora 08.30, la Parlament. Formațiunea menționează că invitația vine ca urmare a deciziilor asumate de către consiliile politice naționale ale celor două partide din cadrul Blocului ACUM – PAS și PPPDA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău