Lideri separatiști catalani, trimiși în judecată pentru „rebeliune”

  • 23 Martie 2018 14:20
Lideri separatiști catalani, trimiși în judecată pentru „rebeliune”

Un judecător al Curții Supreme spaniole a confirmat astăzi trimiterea în judecată a 13 lideri separatiști catalani pentru „rebeliune”, infracțiune pasibilă de închisoare între 25 și 30 de ani, transmite Agerpres.

Printre cei 13 se află și Carles Puigdemont, fostul șef al executivului catalan, căruia i se aduce în principal acuzația de a fi organizat referendumul de independență de la 1 octombrie 2017 în pofida interdicției dictate de justiție și a „riscului grav de incidente violente”. 

Actualul candidat la conducerea guvernului regional, Jordi Turull, convocat astăzi în fața judecătorului, este și el inculpat pentru rebeliune. 
În total, 25 de politicieni separatiști vor fi judecați pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul în decizia sa. 

El a cerut de asemenea ca 14 membri ai fostei administrații regionale catalane să depună 2,1 milioane de euro într-un cont bancar pentru compensarea fondurilor publice folosite pentru organizarea referendumului ilegal de independență și acoperirea costurilor judiciare. Instanța nu a precizat la ce dată va începe procesul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău