Librăriile independente francofone, sărbătorite sâmbătă în Franța

  • 12 Iunie 2020 20:15
Librăriile independente francofone, sărbătorite sâmbătă în Franța

Puse la grea încercare în timpul perioadei de izolare, care le-a constrâns să-și închidă porțile timp de două luni, librăriile independente din Franța și din țările francofone vecine marchează sâmbătă sărbătoarea librăriilor, informează AFP, preluat de Agerpres.

În mod tradițional, ziua librăriilor independente este marcată în aprilie, dar sărbătoarea a fost decalată din cauza pandemiei de COVID-19.

Organizat de asociația Verbes, fondată de Marie-Rose Guarnieri și directoare a librăriei Abbesses situată în Montmartre (Paris), evenimentul urmează să reunească 480 de librării franceze, belgiene, luxemburgheze și elvețiene francofone.

''Librăria este esențială întrucât aduce un suflu de aer proaspăt în viața cotidiană. Librăria este un seismograf al epocii sale. Dacă abandonăm librăriile, abandonăm ceva din libertate și din singularitate'', a comentat Marie-Rose Guarnieri.

Ca în fiecare an, librăriile le vor oferi clienților (în limita stocului disponibil) o carte inedită.

Publicată de Gallimard, ''A plus d'un titre'' se prezintă sub forma unei efemeride regrupând 366 de titluri emblematice din colecția de buzunar Folio.

Toate paginile, cu excepția celor corespunzând duminicilor, deja ilustrate de desenatorii catalogului Thierry Magnier, vor oferi un spațiu alb invitând cititorul să realizeze chiar el o ilustrație.

Publicată într-un tiraj de 25.000 de exemplare, această lucrare va fi totodată oferită elevilor și cadrelor didactice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău