Libia | Peste 120 de morți și 560 de răniți în luptele pentru capitala Tripoli, potrivit OMS

  • 14 Aprilie 2019 13:41
Libia | Peste 120 de morți și 560 de răniți în luptele pentru capitala Tripoli, potrivit OMS

Cel puțin 121 de persoane au fost ucise și 561 rănite de la declanșarea, la 4 aprilie, a ofensivei forțelor mareșalului Khalifa Haftar asupra capitalei libiene Tripoli, a comunicat duminică Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite AFP.

Biroul din Tripoli al OMS, care nu precizează numărul victimelor civile, a condamnat, pe Twitter, 'atacurile repetate împotriva personalului medical' și a ambulanțelor în capitala libiană.

La rândul său, Biroul de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA) al ONU a informat că 13.500 de persoane s-au refugiat din cauza luptelor. Nouă sute dintre aceste persoane au fost găzduite în centre de primire.

Lupte violente opun de pe 4 aprilie, la periferia sudică a capitalei, trupele Guvernului de uniune națională(GNA), recunoscut de comunitatea internațională, forțelor loiale mareșalului Khalifa Haftar.

Armata națională libiană (ANL) autoproclamată a mareșalului Haftar, care controlează estul Libiei, a lansat o ofensivă pentru cucerirea capitalei, unde se află sediul GNA.

Pe lângă lupte la sol, cele două tabere întreprind zilnic raiduri aeriene și se acuză reciproc că iau la țintă civili, menționează Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău