Libertatea presei în Republica Moldova

  • 05 Mai 2014 16:46
Libertatea presei în Republica Moldova

Invitații ediției de astăzi a emisiunii noastre sunt directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, și directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

 

Republica Moldova are o presă parțial liberă și a urcat cinci poziții la capitolul libertatea presei, potrivit ultimului raport al organizației Freedom House.

Țara noastră se situează pe locul 112 dintr-un total de 197 de state. Libertatea presei în Republica Moldova este la același nivel ca în Liban și Tunisia, dar mai ridicată decât în Columbia, Macedonia, Kenya, Uganda sau Guatemala, țări de asemenea cu o libertate a presei parțială.

Luni, 5 mai, în Republica Moldova începe Săptămâna Libertății Presei. Trebuie amintit că, pe 3 mai este Ziua Mondială a Libertății Presei.

Libertatea presei în Republica Moldova stagnează, iar autoritățile nu-și îndeplinesc obligațiunile asumate privind dezvoltarea mass-media, constată organizațiile jurnalistice într-un memoriu prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății. Printre cele mai mari probleme rămân atacurile la adresa jurnaliștilor, necesitatea modernizării Companiei publice Teleradio-Moldova și monopolizarea presei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău