Libertatea de circulație în Zona de Securitate, prioritate în procesul de reglementare

  • 30 Decembrie 2019 11:24
Libertatea de circulație în Zona de Securitate, prioritate în procesul de reglementare

Libertatea de circulație în Zona de Securitate și asigurarea drepturilor omului sunt prioritățile în procesul de negociere și în procesul promovare a politicilor de reintegrare. Prioritățile au fost aprobate în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru reintegrare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, în procesul de reglementare și promovare a politicilor de reintegrare au mai fost adoptate drept priorități – extinderea serviciilor publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană, controlul comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean (Kuciurgan – Pervomaisc), precum și măsuri de sprijinire a comerțului între părți și de promovare a exporturilor.

De asemenea, se va pune accentul pe unele proiecte de infrastructură precum reabilitarea drumului Chișinău – Odesa, inclusiv podul Gura Bîcului -  Bîcioc.

Premierul Ion Chicu a anunțat că ședințele Comisiei vor fi desfășurate lunar pentru a determina progrese pe fiecare din prioritățile adoptate.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău