Liberalii cer abrogarea ordinului cu privire la Istoria Românilor și Universală

  • 09 Decembrie 2013 13:27
Liberalii cer abrogarea ordinului cu privire la Istoria Românilor și Universală

Partidul Liberal solicită Ministerului Educației abrogarea ordinului din luna noiembrie prin care s-a decis excluderea examenului la ”Istoria Românilor și Universală”, la absolvirea gimnaziului.

Potrivit reprezentanților formațiunii, excluderea acestui examen va duce la scăderea interesului elevilor față de istorie.

Audio: Președintele PL, Mihai Ghimpu.

Anterior, ministrul Educației, Maia Sandu, a confirmat printr-un comunicat excluderea materiei Istoria Românilor și Universală din grila de examene de capacitate.

Potrivit oficialului, la absolvirea gimnaziului, elevii susțin trei examene, dintre care două sunt la limba de instruire și matematica, iar al treilea se schimbă, de regulă, o dată la doi ani. În sesiunile de examene din ultimii doi ani, al treilea examen a fost Istoria românilor și universală, iar pentru sesiunea 2014, a treia disciplină a fost aleasă limba străină. Istoria românilor și universală rămâne o disciplină obligatorie în cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii de la profilul umanist, se mai specifica în comunicatul Ministerul Educației.

Disciplina ”Istoria” a fost exclusă din lista disciplinelor de examene de absolvire a gimnaziului și din lista disciplinelor obligatorii la Bacalaureat în perioada  când la guvernare se afla Partidul Comuniștilor. Aceasta a fost reintrodusă acum doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău