Liberalii au denunțat-o pe Silvia Radu la Procuratură, pentru „uzurparea unor calități oficiale”

  • 29 Noiembrie 2017 13:27
Liberalii au denunțat-o pe Silvia Radu la Procuratură, pentru „uzurparea unor calități oficiale”

Reprezentanții Partidului Liberal au depus un denunț la Procuratură pe numele primarului interimar al Capitalei, Silvia Radu. Liberalii cer procurorilor să inițieze o cauză penală pe numele acesteia, pentru că ar fi uzurpat calități oficiale și ar fi săvârșit infracțiuni de samavolnicie.

Anunțul a fost făcut vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

„Silvia Radu, încălcând ordinea stabilită, își atribuie drepturile și obligațiunile privind exercitarea funcției de primar interimar al mun. Chișinău și acționează în mod samavolnic, semnând acte și dispoziții oficiale. 

Zilnic, cet. Silvia Radu, în mod intenționat, exercită un drept nelegitim ce afectează starea normală de activitate administrativă de dispoziție și organizatorico-economică în Primăria municipiului Chișinău, care urmează a fi realizată doar în baza legilor și a altor acte normative și doar de către organele speciale investite cu autoritate de către locuitorii municipiului Chișinău”, a mai scris Valeriu Munteanu.

În același denunț, membrii PL mai cer ca procurorii să examineze și acțiunile viceprimarului Nistor Grozavu. În opinia liberalilor, acesta a depășit atribuțiile de serviciu când a numit-o pe Silvia Radu viceprimar și i-a delegat atribuțiile de primar general interimar.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, fostul primar interimar Nistor Grozau a renunțat la exercitarea interimatului funcției de primar general, atribuindu-i aceste prerogative Silviei Radu. Liberalii au contestat de nenumărate ori numirea ei, considerând că Nistor Grozavu nu avea dreptul sa numească viceprimari, fiind primar interimar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău