Liban: Crucea Roșie anunță rănirea a 250 de persoane la protestele de sâmbătă din Beirut

  • 09 August 2020 12:38
Liban: Crucea Roșie anunță rănirea a 250 de persoane la protestele de sâmbătă din Beirut

Crucea Roșie din Liban a informat duminica aceasta că 250 de persoane au fost rănite în protestele violente care au cuprins sâmbătă tot centrul capitalei Beirut și în care și-a pierdut viața un polițist, informează EFE, preluat de Agerpres.

Organizația a semnalat că 65 de persoane au trebuit transportate la spital și 185 au fost tratate la locul incidentelor.

Mii de oameni s-au mobilizat sâmbătă în centrul Beirutului pentru a protesta și a cere demisia autorităților, după exploziile de marți din portul orașului care s-au soldat cu cel puțin 158 de morți și peste 6.000 de răniți.

Protestele, convocate sub sloganul "Ziua Judecății", au devenit violente încă din primele momente ale confruntărilor dintre manifestanți și poliție.

Grupuri de manifestanți au reușit să pătrundă în patru ministere și în sediul Asociației Băncilor, iar unele instituții au fost vandalizate și incendiate.

Și alte clădiri au avut de suferit ca urmare a furiei manifestanților, care au încercat mai întâi să intre în Parlament, dar au fost respinși de forțele de ordine pe fondul unor confruntări violente în care, pe de-o parte, protestatarii au aruncat cu pietre, iar pe de altă parte polițiștii au tras cu gloanțe de cauciuc și cu gaze lacrimogene.

Violențele au cuprins toată zona centrală a Beirutului, alte clădiri căzând pradă flăcărilor, cum a fost cazul Hotelului Le Grey, situat în Piața Martirilor, epicentru al protestelor și locul în care un polițist și-a pierdut viața. Potrivit forțelor de securitate, agentul de poliție ajuta persoanele blocate în clădire din cauza focului și a fost "atacat de mai mulți agitatori asasini, motiv pentru care a căzut și a murit". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău