Letonia a desemnat Rusia drept un stat care sponsorizează terorismul

  • 11 August 2022 15:07
Letonia a desemnat Rusia drept un stat care sponsorizează terorismul

​Parlamentul Letoniei a desemnat joi Rusia drept un stat care sponsorizează terorismul din cauza războiului din Ucraina și a cerut aliaților occidentali să impună noi sancțiuni extinse împotriva Moscovei, relatează Reuters.

„Letonia recunoaște acțiunile Rusiei în Ucraina drept un genocid îndreptat împotriva poporului ucrainean”, afirmă rezoluția adoptată joi de parlamentul de la Riga.

Acesta cere de asemenea ca statele occidentale să își sporeacă ajutorul militar, financiar, umanitar și diplomatic pentru Ucraina și să susțină inițiative care condamnă acțiunile Moscovei.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacționat la scurt timp după votarea rezoluției, notând pe pagina sa de Twitter că Ucraina este recunoscătoare Letoniei și că țara sa „încurajează alte state și organizații să îi urmeze exemplul”.

Săptămâna trecută Letonia a devenit prima țară europeană care a suspendat acordarea de vize cetățenilor ruși, exceptându-i de la măsură doar pe rușii ce vor să participe în țară la înmormântarea unor rude apropiate, transmite hotnews.ro.

Marțea aceasta, Estonia și Finlanda au cerut Uniunii Europene să nu mai acorde vize rușilor, premierul estonian Kaja Kallas afirmând că „vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău