Legume proaspete recoltate de un cercetător german în Antarctica

  • 05 Aprilie 2018 18:31
Legume proaspete recoltate de un cercetător german în Antarctica

O cantitate de 3,6 kilograme de salată, 18 castraveți și 70 de ridichi a fost recent recoltată de un cercetător german în Antarctica, informează DPA.

Plantele au fost cultivate într-o nouă seră situată în apropiere de Stația de cercetare polară germană Neumayer III unde s-au dezvoltat în lipsa solului, luminii naturale și a pesticidelor.

În schimb, creșterea legumelor s-a bazat pe o soluție de nutrient controlată prin calculator, cu care rădăcinile acestora au fost stropite la un interval de câteva minute.

Potrivit lui Paul Zabel de la Centrul Aerospațial German (DLR), creșterea legumelor a fost așteptată cu nerăbdare de echipajul stației Neumayer din momentul plantării acestora, la mijlocul lunii februarie.

Se așteaptă ca, începând cu luna mai, să poată fi recoltate 4-5 kilograme de salată, roșii, castraveți, ardei, ridichi și verdețuri în fiecare săptămână.

În timpul iernii antarctice, stația Neumayer este izolată de lumea exterioară, iar echipajul, obligat să se hrănească timp de mai multe luni cu provizii, fără a putea avea acces, în general, la legume proaspete.

Prin acest proiect de un an, oamenii de știință vor să obțină cunoștințe care ar putea ajuta viitoarele misiuni lunare și cele de pe Marte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău