Legislativul lansează „Tabăra parlamentară online”, ediția a II-a

  • 01 Iunie 2021 11:25

De ziua Internațională a Copilului, Parlamentul Republicii Moldova lansează o nouă ediție a taberei parlamentare online, dedicată copiilor din țară, cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie curent și va include sesiuni pentru trei categorii de vârstă – 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. Programul se va axa pe istoria celor 30 de ani de Independență a țării și ai Parlamentului, normele constituționale pe înțelesul copiilor, subiecte de actualitate în contextul pandemiei de COVID-19, precum și activități interactive de comunicare, scrie sursa citată.

Invitați speciali vor fi deputații, Avocatul poporului pentru drepturile copilului, conducerea Secretariatului Parlamentului, precum și specialiști din diverse domenii, care vor împărtăși din activitatea și experiența sa.

Participanții vor vizita virtual clădirea Legislativului, vor concura în cadrul laboratorului de idei, vor răspunde la întrebările quizz-urilor, iar cei mai activi vor avea parte de surprize.

Înregistrarea la tabără va avea loc pe pagina oficială de Facebook a instituției, în perioada 10-20 iunie curent. Copiii și tinerii interesați sunt rugați să urmărească postările Parlamentului.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, marcată astăzi, speakerul Zinaida Greceanâi s-a adresat tuturor copiilor din țară cu un mesaj: ”Dragi copii, vă doresc să petreceți vacanța în siguranță și în bucurie. Să aveți odihnă minunată și impresii plăcute! Iar celor care urmează să promoveze examene, le doresc multă baftă și curaj – să nu vă fie frică, în acest an dificil de studii deja ați demonstrat că sunteți luptători și învingători!  Viitor senin tuturor copiilor și tinerilor din Republica Moldova!”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău