Interpretarea Legii procuraturii în lectură finală este discutată în Parlament

  • 19 Iulie 2019 09:54
Interpretarea Legii procuraturii în lectură finală este discutată în Parlament

Parlamentul, care se întrunește la această oră în ședință, urmează să adopte în lectură finală un proiect de interpretare a Legii procuraturii care prevede că, în caz de intervenire a vacanței funcției procurorului general, șeful statului va desemna un procuror general interimar, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Potrivit autorilor proiectului, deputații PAS Sergiu Litvinenco și Igor Grosu, Legea cu privire la procuratură nu stabilește expres cine ar trebui să exercite mandatul de interimar al procurorului general în cazul intervenirii vacanței funcției.

Amintim că săptămâna trecută Parlamentul a decis că fostul procuror general Eduard Harunjen nu a fost eligibil pentru această funcție, iar ulterior acesta a demisionat.

Tot astăzi, deputații urmează să voteze și un proiect de lege care prevede prelungirea termenului patentei de întreprinzător până la 31 decembrie 2022.

De asemenea, urmează să impună moratoriu asupra proceselor de privatizare a bunurilor publice și să-i solicite Curții de Conturi efectuarea auditului conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării în anii 2013-2019. Curtea de Conturi ar urma să prezinte Parlamentului raportul respectiv în termen de 60 de zile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău