Legea pentru modificarea Codului Audiovizualului, publicată în Monitorul Oficial

  • 12 Ianuarie 2018 11:56
Legea pentru modificarea Codului Audiovizualului, publicată în Monitorul Oficial

Legea pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului, cunoscut și ca legea anti-propagandă, a fost publicată în ediția de vineri, 12 ianuarie, a Monitorului Oficial.

Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova au un termen de 30 de zile pentru a-și racorda serviciile de programe și ofertele de servicii la noile norme audiovizuale, transmite IPN.

Potrivit legii, spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic ce nu sunt produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și statele membre ale Convenției Europene cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Legea prevede sancțiuni sub formă de amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei pentru cei care vor încălca prevederile legii respective. Pentru încălcarea repetată a acestor prevederi amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. După aplicarea graduală a sancțiunilor, ar putea fi retrasă licența de emisie.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului își reiterează convingerea că noile prevederi vor contribui semnificativ la interzicerea propagandei străine pe teritoriul Republicii Moldova și va asigura protecția consumatorului de informație de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău