Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale adoptată de Guvern, criticată

  • 09 Septembrie 2014 15:46
Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale adoptată de Guvern, criticată

Reprezentanții societății civile au supus criticii un nou proiect de lege din pachetul adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.

Potrivit Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale înregistrează lacune atât la procedura de adoptare, cât și la conținut, astfel încât este vulnerabilă din punctul de vedere al coruptibilității. 

Experții de la Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției au criticat legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale, adoptată prim asumarea răspunderii Guvernului.  Ei au expus obiecții față de mecanismul de aprobare a bugetelor instituțiilor publice care, în temeiul noilor prevederi, nu vor mai dispune de bugete proprii, deoarece vor fi elaborate de Guvern.

Totodată, Inspecției Financiare i-au fost atribuite competențe de control exagerate, a subliniat directorul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan.

Totodată, în opinia analistului Viorel Pârvan, proiectul ar fi trebuit dezbătut în Parlament, pentru că nu corespunde criteriilor de urgență ca să fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului.

Solicitată de Radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a premierului, Liliana Vițu, a declarat că toate legile adoptate prin asumarea răspunderii au fost dictate de nevoie de a accelera anumite reforme, de a promova anumite legi blocate până atunci în cadrul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău