Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural a fost modificată

  • 26 Martie 2021 11:40
Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural a fost modificată

Legislativul a aprobat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, Guvernul va avea împuternicirea de a aproba o procedură pentru achitarea subvențiilor solicitanților ale căror activități corespund măsurii de stimulare a creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale și instituțiile de intervenție financiară nebancare.

De asemenea, potrivit sursei citate, va fi eliminată pentru perioada anilor 2020-2021 obligativitatea de prezentare a certificatelor care atestă lipsa datoriilor la impozite și taxe față de bugetul public național, pentru a putea beneficia de subvenții.

Conform autorilor, necesitatea elaborării proiectului vine în contextul crizei din domeniul agricol creată în anul 2020, condiționată de calamitățile naturale în sectorul agricol, inclusiv seceta excesivă din toamna anului 2019 – primăvara anului 2020 și până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău