Legea cu privire la plafonarea taxelor, declarată neconstituțională

  • 28 Ianuarie 2014 14:11
Legea cu privire la plafonarea taxelor, declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a admis, marți, 28 ianuarie, contestația deputaților din Partidul Liberal și a declarat neconstituțională plafonarea taxelor locale.

Prevederile privind plafonarea unor taxe locale au fost votate de deputați la 31 decembrie și au fost incluse în politica bugertar-fiscală pentru anul curent. Deputatul PL, Valeriu Munteanu, a calificat aceste prevederi drept neconstituționale. El a menționat că decizia a fost votată cu întârziere și crează defieciențe în activitatea administrațiilor locale care vor suporta pierderi.

De asemenea, președintele Curții, Alexandru Tănase a sugerat că anumite prevederi din legea respectivă ar fi fost votate de Parlament cu încălcarea constituției, deoarece nu a existat avizul Guvernului.

Pe de altă parte, reprezentantul parlamentului Sergiu Chirica a arătat că procedura a fost respectată, iar proeictul a fost supus dezbaterilor publice.

Amintim că reprezentanți ai administrațiilor locale au criticat noile reglamentări, despre care susțin ar prejudicia cu aproximativ 200 de milioane de lei bugetele locale. Pe de altă parte autorit[țile susțin că au plafonat anumite taxe pentru a exclude abuzuri din partea autoritolor locale la stabilirea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău