Legea cu privire la învățământul dual va fi publicată în Monitorul Oficial

  • 19 Mai 2022 11:24
Legea cu privire la învățământul dual va fi publicată în Monitorul Oficial

Decretul de promulgare și Legea cu privire la învățământul dual vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Legea definește o serie de noțiuni și include norme detaliate privind procedura de organizare a învățământului dual. De asemenea, sunt reglementate statutul și activitățile actorilor implicați în implementarea programelor de formare profesională prin învățământul dual, scrie MOLDPRES.

În aceeași ordine de idei, sunt reglementate obligațiile și drepturile elevilor, în special dreptul la remunerație de formare profesională, plătită de unitate, valoarea căreia nu poate fi mai mică decât un salariul minim în sectorul real.

Totodată, noua lege propune elaborarea unui mecanism de compensare, din bugetul de stat, a cheltuielilor agenților economici implicați în învățământul dual. Valoarea compensației ar putea constitui cel mult 50 la sută din cheltuielile suportate de agenți economici pentru organizarea și realizarea învățământului dual.

Statisticile oficiale arată că în prezent sunt circa 1000 de elevi înmatriculați la studii în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic la programe de formare profesională prin învățământ dual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău