Legea ce instituie monopolul statului la jocurile de noroc, publicată vineri în Monitorul Oficial

  • 05 Ianuarie 2017 11:55
Legea ce instituie monopolul statului la jocurile de noroc, publicată vineri în Monitorul Oficial

Legea ce instituie monopolul statului la toate tipurile de jocuri de noroc, cu excepția cazinourilor, va fi publicată vineri în Monitorul Oficial al R. Moldova, informează Moldpres.

Noile prevederi stabilesc reguli noi de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc și interzic publicitatea pentru acest domeniu. Totodată, este prevăzută limita de vârstă de 21 de ani pentru persoanele ce pot participa la jocuri de noroc. La fel, aparatele de joc cu câștiguri bănești trebuie să fie dotate cu dispozitive tehnice pentru a fi conectate la sistemul de monitorizare on-line de stat.

La sfârșitul lunii octombrie 2016, Camera de Licențiere a dispus suspendarea licențelor pentru 65 de agenți economici cu activități în respectivul sector.

Acțiunile de suspendare au fost cauzate oficial de încălcări constatate în urma investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție. Acestea au fost precedate de o declarație publică a președintelui PD Vlad Plahotniuc despre nevoia și timpul de a proteja copiii de patima jocurilor de noroc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău