Leancă anunță când vom avea gaz românesc

  • 28 Noiembrie 2014 10:14
Leancă anunță când vom avea gaz românesc

Primele livrări de gaze din România prin gazoductul Iași-Ungheni vor începe în timpul apropiat, dar construcția în întregime a conductei, până la Chișinău, va mai dura câțiva ani.

Declarația a fost făcută de către premierul Iurie Leancă, într-un interviu acordat la 27 noiembrie agenției de presă Ria Novosti, în contextul alegerilor parlamentare de duminică în Republica Moldova.

'De la Iași la Ungheni, gazele vor porni până la sfârșitul acestui an. Obiectivul nostru principal este să prelungim conducta până la Chișinău. Construcția ei va dura câțiva ani. Atunci, vom putea cumpăra gaze de unde este mai ieftin. Acest proiect nu este îndreptat împotriva Gazprom sau a Rusiei', a asigurat Iurie Leancă.

Gigantul rus de gaze Gazprom livrează Republicii Moldova gaze naturale conform unui contract încheiat cu societatea 'Moldovagaz', care a expirat în mod oficial în 2011 și, de atunci, a fost prelungit annual sau trimestrial. În noiembrie, companiile rusă și moldoveană de gaze au semnat un act adițional, potrivit căruia prețul gazului din Rusia scade până la 322 dolari pentru mia de metri cubi, iar volumul livrărilor se mențin la nivelul celor din 2014- aproape trei miliarde de metri cubi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău