Laptopuri noi pentru peste 900 de școli din R. Moldova

  • 07 Septembrie 2023 15:41
Laptopuri noi pentru peste 900 de școli din R. Moldova

Peste 900 de instituții de învățământ general din Moldova sunt dotate cu laptopuri noi din partea Ministerului Educației și Cercetării. Un lot de 5020 de laptopuri este distribuit în școli primare, gimnazii și licee, transmite IPN.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, implementat cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. La selectarea instituțiilor s-a ținut cont de numărul de elevi și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între trei și 24 de unități.

Prezentă la activitatea de distribuire, secretarul de stat Valentina Olaru a menționat că „o  reformă în educație înseamnă adaptarea sistemului de învățământ la noile tendințe și necesități”. Oficialul a spus că aceste laptopuri vor contribui la desfășurarea unui proces de studii mai atractiv pentru elevi și profesori.

Pe parcursul anului, Ministerul Educației și Cercetării a mai oferit școlilor 1480 de laptopuri, 340 de computere și 2174 de tablete. În total, instituțiile de învățământ general din țară dispuneau, la data de 1 august, de 49250 de unități de tehnică de calcul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
6,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
7
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău