Lansarea sondei Osiris-REx a NASA către asteroidul Bennu

  • 09 Septembrie 2016 16:22
Lansarea sondei Osiris-REx a NASA către asteroidul Bennu

Pe 8 septembrie, NASA și-a lansat sonda Osiris-REx către asteroidul Bennu pentru a preleva eșantioane de aici și a le aduce apoi pe Terra, potrivit imaginilor difuzate în direct de agenția spațială americană pentru care o asemenea misiune este inedită.

Racheta Atlas V a societății americane United Launch Alliance s-a desprins de sol la Cap Canaveral (Florida) la 19:05, ora prevăzută, pe fondul unui cer senin. Nava spațială de două tone urma să se separe de cel de-al doilea etaj al său la 55 de minute după lansare.

Această misiune cu un buget de aproximativ 800 de milioane de dolari, care trebuie să dureze șapte ani în total, ar trebui să permită aducerea a cel puțin 60 de grame de materiale culese de pe suprafața asteroidului Bennu, un bloc stâncos cu un diametru de 492 de metri.

Cercetătorii speră că aceste eșantioane vor permite găsirea unor prețioase indicii cu privire la originile și formarea sistemului nostru solar, apărut în urmă cu 4,5 miliarde de ani, precum și cu privire la apariția vieții, informează Rador cu referire la La Libre Belgique.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău