Lansarea sălii ”Chișinău Arena”

  • 25 Decembrie 2022 19:50
Lansarea sălii ”Chișinău Arena”

Reportaj de la lansarea ”Chișinău Arena” și spectacolul muzical susținut de ”Chișinău Youth Orchestra” conduse de Adriano Marian și cel al formației ucrainene ”Okean Elzy”

    În ajun de Crăciun, pe 24 decembrie a fost lansată multdiscutata ”Chișinău Arena”. Nu a fost o parte oficială, discursuri sau anunțuri, doar două recitaluri muzicale, cel al ”Chișinău Youth Orchestra” conduse de Adriano Marian și cel al formației ucrainene ”Okean Elzy” cu carismaticul său lider Sveatoslav Vacarciuk. Formația ucraineană, aflată într-un turneu international, a prezentat un spectacol de peste două ore, a fost de două ori chemată la bis, cântand de fiecare data câteva piese ca bonus, iar  Sveatoslav Vacarciuc, plin de energie ca întotdeauna, a confirmat zvonurile bazate pe numele sau românesc, că bunicul său a fost originar dintr-un sat moldovenesc.

Din păcate sunetul a lasat de dorit, dovedind odată în plus cunoscutul fapt că o sală de sport nu este cea mai fericită alegere pentru un concert din cauza unei acustici defectuoase, pline de rezonanțe și reverberații excesive… dar, în pofida calității sunetului, spectatorii au fost entuziasmați, activi (cântau piesele împreună cu solistul) și, reeșind din fețele zâmbitoare de la final, au rămas mulțumiți.

Manifestarea a fost bine organizată. La dispoziția spectatorilor au fost puse autobuze care au circulat intre ”Circul Chișinău” și ”Chișinău Arena”, la fața locului fluxul de spectatori (în jur 5-6 mii) a fost dirijat de polițiști și reprezentanți ai organizatorilor, în interior, ținand cont de mărimea și complexitatea edificiului, s-a simțit ajutorul benefic al multiplelor plasatoare. Au funcționat mai multe parcări pentru autoturisme, câteva baruri. Spectatorii au fost divizați în mai multe categorii – cei ce au avut locuri în cele 13 tribune cu scaune dispuse în anfiteatru, zona VIP cu fotolii si banchete din piele și bar dedicat și două zone pentru fani, unde tineretul, alcătuind aproximativ jumatate din public, a stat tot spectacolul, adică mai bine de trei ore, în picioare. Alături de scenă și la nivelul tavanului au funcționat ecrane  mari led, pe care au fost proiectate spoturi publicitare și imagini din scenă.

Victor Buruiană

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:96 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău