Lansarea etapei a II-a a platformei „Educație online”

  • 07 August 2020 18:16
Lansarea etapei a II-a a platformei „Educație online”

Atăzi, 7 august, a avut loc lansarea celei de-a doua etape a proiectului „Educație online”, care prevede completarea bibliotecii digitale cu lecții noi din curricula școlară pentru perioada de studii: septembrie-martie (aprilie), pentru clasele: I-XII. La formarea conținuturilor web sunt antrenați peste 300 de profesori și 170 de coordonatori-avizori.

 „Avem încheiat un memorandum cu Ministerul Educației, Culturi și Cercetării referitor la proiectul „Educație online” și urmează să ne concentrăm eforturile pentru a extinde biblioteca digitală, care trebuie să devină una de importanță națională și regională”, a subliniat primarul Capitalei, Ion Ceban. 

Viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că la etapa I au fost înregistrate 2500 de cursuri video, iar pentru etapa a II-a a proiectului va fi esențial ca fiecare lecție înregistrată să includă și sarcini interactive, pentru consolidarea cunoștințelor elevilor pentru o materie sau alta. Proiectul va fi completat cu procese mai extinse, precum simularea examenelor de BAC sau cele de promovare. 

Potrivit coordonatorului Proiectului, Daniela Munca-Aftenieiv, șef-adjunct al Direcției educație, tineret și sport, pregătirea materialului video pentru lecții din curricula națională vine să ajute cadrele didactice pentru a asigura procesul educațional în condiții de pandemie, unde managerii de instituții pot aplica cel puțin unul din cele 7 scenarii pentru activitate, propuse de ministerul de resort.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău