Lansarea campaniei de informare și sensibilizare a populației cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural

  • 04 August 2021 11:59
Lansarea campaniei de informare și sensibilizare a populației cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural

Campania de informare și sensibilizare a populației din mediul rural, cu sloganul „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!” a fost lansată astăzi în localitatea Hîrbovăț din raionul Hîncești.

La centrul de sănătate Hîrbovăț pentru vaccinare sunt disponibile serurile Pfizer, AstraZeneca, Sinovac și Johnson & Johnson, fiind doze suficiente pentru toți doritorii, după cum au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

După vaccinare, cetățenii vor beneficia și de cadouri sub formă de chipiuri, tricouri sau ghiozdane, cu inscripția „Viața revine la normal”.

Potrivit autorităților, un impediment major în procesul vaccinări împotriva Covid-19 este dezinformarea populației pe rețelele sociale, motiv pentru care voluntarii vor interacționa cu localnicii pentru a le răspunde la cât mai multe întrebări cu privire la virusul Sars-Cov-2.

Pentru a ajuta la distribuirea informației, în campania de vaccinare sunt incluse și două spoturi video și audio ce vor fi distribuite cu ajutorul unor microbuze ce vor circula în localitate. În fiecare zi, reprezentanții campaniei se vor deplasa într-o nouă localitate. În total, vor fi 24 de localității care vor beneficia de instruire cu privire la procesul de vaccinare împotriva Covid-19.

La eveniment au fost prezenți secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, expertul în sănătate publică din România, Adrian Pană, precum și reprezentanți ai Centrului de Sănătate din Hîrbovăț.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău