Lansarea Campaniei „Să citim împreună!”

  • 20 Ianuarie 2016 17:25
Lansarea Campaniei „Să citim împreună!”

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează vineri, 22 ianuarie 2016, ora 13.00, în incinta Filialei Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” (Teatrul „Licurici”, str. 31 august 1989 nr. 121), lansarea Campaniei Naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediția 2016, consacrată cărților „Trandafirul…

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează vineri, 22 ianuarie 2016, ora 13.00, în incinta Filialei Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” (Teatrul „Licurici”, str. 31 august 1989 nr. 121), lansarea Campaniei Naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediția 2016, consacrată cărților „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole, „Nuca lui Newton” de Iulian Filip și „Cu gândul la tine” de Aurelian Silvestru. Această Campanie este o continuare a Campaniei Naționale „Copiii Moldovei citesc o carte”. S-a optat pentru un nou generic, deoarece experiența din anii precedenți a demonstrat că, pe lângă copii în Campanie s-au încadrat și mai mulți adulți: părinți, bunici, profesori etc.

La evenimentul de lansare a Campaniei vor participa: scriitori, elevi, profesori, bibliotecari etc.

Campania se va desfășura pe întreg teritoriul republicii, în perioada ianuarie – decembrie 2016 și va implica copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani pentru lectura cărții „Cu gândul la tine” de Aurelian Silvestru și adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani pentru lectura cărților „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole și „Nuca lui Newton” de Iulian Filip.

Cărțile „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole și „Nuca lui Newton” de Iulian Filip, propuse pentru Campanie, au fost editate prin Programul de editare a cărții naționale și sunt repartizate în bibliotecile publice din republică prin intermediul oficiului „Rezerva națională de publicații” al Bibliotecii Naționale. Cartea „Cu gândul la tine” de Aurelian Silvestru este repartizată bibliotecilor publice din republică, ca donație din partea autorului, de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Bibliotecile publice și cele școlare vor organiza promovarea și lectura cărților recomandate prin diverse forme de activitate: lecturi publice, lecturi comentate, întâlniri cu autorul, discuții, dezbateri, conferințe, acțiuni teatralizate, concursuri de creație literară și de desen inspirate din lectura cărților respective etc. Cei mai activi cititori vor fi delegați la Conferința republicană de totalizare, care va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în decembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău