Lansare de carte | „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”, Volumul I

  • 23 Noiembrie 2023 16:41
Lansare de carte | „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”, Volumul I

Mitropolia Basarabiei anunță lansarea volumului I al cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de documente și materiale”, un eveniment deosebit ce va avea loc vineri, 1 decembrie 2023, începând cu ora 13:30, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău.

Această apariție editorială de excepție a fost coordonată și redactată științific de Conf. univ. dr. Mihai Tașcă, un reputat specialist în domeniul istoriei și al dreptului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, va fi prezent la eveniment alături de clerici reprezentanți ai Centrului Eparhial, cercetători, istorici, scriitori, profesori universitari, preoți și alte personalități de marcă.

Această importantă lucrare, care cuprinde 686 de pagini, reprezintă o documentare exhaustivă a istoriei și tradiției ecleziastice a Mitropoliei Basarabiei. Volumul conține 230 de documente originale, datate din secolul al XVI-lea și până la 1924, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra istoriei noastre bisericești, în ajunul ridicării Scaunului Mitropolitan al Ungrovlahiei la rang de Scaun Patriarhal.

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi și de autorii lucrării la această lansare de carte, pentru a împărtăși împreună pasiunea pentru istorie și pentru a descoperi tainele și bogățiile istorice ale Mitropoliei Basarabiei, respectiv ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău