Lăcașele de cult, în vizorul pompierilor și salvatorilor

  • 23 Aprilie 2019 13:34
Lăcașele de cult, în vizorul pompierilor și salvatorilor

Pompierii și salvatorii vor evalua peste 1400 de lăcașe de cult înainte de sărbătorile de Paști, iar responsabilii vor primi recomandări necesare pentru evitarea incendiilor.

Acțiunile vin în contextul „Campaniei de prevenire a incendiilor în perioada sărbătorilor de Paști”.

Pompierii vin cu recomandări față de responsabilii lăcașelor, dar și față de enoriașii, care urmează să vină la biserici de Noaptea Învierii. Ei îndemnă oamenii să mențină libere căile de acces în lăcașe, pentru ca autospecialele de intervenție să poată ajunge la timp în caz de situații de risc.

Mai mult, enoriașii sunt rugați să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate, la distanță de siguranță de obiectele combustibile. Salvatorii recomandă responsabililor să se asigure că instalațiile de încălzit și echipamentul electric sunt deconectate de la sursele de alimentare după finalizarea slujbelor, iar bisericile sunt dotate cu mijloace primare de intervenție în caz de incendii.

Preoții sunt rugați să permită accesul enoriașilor în incinta lăcașelor doar în limita capacităților acestor, pentru a evita îmbulzeala, dar și riscul unei evacuări problematice în caz de incendiu.

Salvatorii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe recomandările, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău