Laboratorul de la Centrul de Sănătate Publică Soroca va efectua în premieră teste PCR

  • 24 Noiembrie 2021 09:16
Laboratorul de la Centrul de Sănătate Publică Soroca va efectua în premieră teste PCR

Laboratorul de la Centrul de Sănătate Publică Soroca va efectua în premieră teste PCR pentru diagnosticarea SARS-CoV-2, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Secția de diagnostic de laborator din cadrul centrului sus-numit a fost reparată și dotată cu echipamentul necesar cu suportul OMS, USAID, UE și al Băncii Mondiale, scrie sursa citată.

Noul compartiment al Laboratorului a fost dotat cu echipament performant de laborator, frigidere, distilatoare și autoclave care vor asigura evidența și stocarea bunurilor – a reactivelor PCR și consumabilelor, în condiții sigure de laborator, precum și gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator pentru respectarea cerințelor de biosecuritate, atât în cadrul laboratorului, cât și în mediul ambiant.

De asemenea, specialiștii de laborator din Soroca au fost instruiți de experții OMS în testarea PCR și antigen. Laboratorul va deservi raioanele Soroca, Florești și Drochia.

De la începutul pandemiei COVID-19, OMS a acordat suport tehnic în elaborarea Strategiei de dezvoltare a serviciului de laborator, a livrat teste si consumabile, a evaluat capacitățile existente ale laboratoarelor din țară și a estimat necesitățile în baza prognozelor, elaborând și ajustând procedurile de investigare de laborator și organizare a programelor de control al calității în laborator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău