Laborator specializat certificat pentru cercetarea tehnică a documentelor (COMUNICAT)

  • 01 Octombrie 2015 10:16
Laborator specializat certificat pentru cercetarea tehnică a documentelor (COMUNICAT)

Î.S. „Fiscservinform”: primul Laborator specializat din Moldova certificat pentru cercetarea tehnică a documentelor!

Laboratorul de cercetări în domeniul protecției documentelor (în continuare Laborator) al Î.S. „Fiscservinform” a obținut Certificatul de acreditare în domeniul cercetării tehnice a documentelor cu elemente de securitate. Acum clienții noștri pot avea certitudinea completă privind validitatea și comparabilitatea globală a rezultatelor încercărilor, calitatea cărora este garantată de standardul internațional ISO/CEI 17025:2005.

Laboratorul a fost creat pentru asigurarea desfășurării procesului de fabricare și emitere a timbrelor de acciz și a formularelor tipizate de documente primare cu regim special - în cele mai bune condiții de securitate și calitate. Astfel încât să fie protejat consumatorul, având în vedere prevenirea fenomenului de contrafacere și, respectiv, circulație pe piață a acestor documente (sau produse supuse marcării cu acestea) contrafăcute.

Recent, întreprinderea a obținut Certificatul de acreditare, fiind certificată de către asociația ”RENAR” din România, recunoscută în domeniul dat la nivel internațional. Certificatul atestă că propriul Laborator al Î.S. „Fiscservinform” îndeplinește cerințele standardului internațional SR EN ISO/CEI 17025:2005 și este competent să efectueze constatări tehnico-științifice a documentelor, dar și să determine autenticitatea/contrafacerea documentelor. Actele care sunt supuse acestor încercări vizează: timbrele de acciz și formulare tipizate de documente primare cu regim special.

Personalul, instrumentele și metodologia de cercetare, utilizate în cadrul Laboratorului și fiind acreditate, permit prestarea a unui spectru de servicii din domeniul cercetărilor tehnico-științifice la nivel internațional. Important este și faptul că acestea pot fi oferite atât autorităților publice, corespunzător Hotărârii de Guvern nr. 344 din 30.04.2009, cât și persoanelor fizice/juridice, la solicitarea acestora.

Beneficiarii rapoartelor de constatare tehnico-științifică, întocmite de către specialiștii Î.S. „Fiscservinform” din acest domeniu, pot servi la soluționarea diferitor situații litigioase sau, conform legislației în vigoare, pot fi prezentate ca probe în diferite instanțe la soluționarea cazurilor contravenționale, civile sau penale.

Respectiv, având în vedere acreditarea Laboratorului, persoanele care solicită aceste servicii, pot fi sigure de nivelul înalt al calității prestării acestora. Totodată, abordarea profesionistă a sarcinii înaintate în expertiza criminalistică - garantează un rezultat pe măsura așteptărilor.

Suntem conștienți, că în prezent îmbunătățirea calității a devenit strategia de bază pentru satisfacerea consumatorilor și obținerea succesului pe piață. În acest context, implementarea sistemelor de calitate reprezintă metode de asigurare a consecvenței și a conformității produselor sau serviciilor oferite de Î.S. „Fiscservinform” cu standardele din domeniu, dar în primul rând cu așteptările clienților noștri actuali și potențiali.

Pentru orice informații suplimentare:

telefon: (022) 822-013 

e-mail: [email protected]

Sursa: fiscservinform.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău