La Vilnius, Republica Moldova va fi apreciată pentru progresele înregistrate

  • 08 Noiembrie 2013 14:57
La Vilnius, Republica Moldova va fi apreciată pentru progresele înregistrate

În Declarația finală a summitului parteneriatului estic de la Vilnius, Republica Moldova va fi apreciată pentru progresele înregistrate în domeniul mobilității cetățenilor, a declarat pentru Radio Chișinău ministrul de externe Natalia Gherman.

Faptul că noi suntem lideri în implementarea Planului de acțiuni pe segmentul liberalizării regimului de vize în comparație cu alte state membre va fi reflectat în textul declarației, care se negociază în aceste zile la Bruxelles, a precizat Natalia Gherman.

Șefa diplomației de la Chișinău crede că la Vilnius nu se va putea vorbi despre perspectiva europeană a Republicii Moldova, dar aceasta s-ar putea contura către summitul Parteneriatului Estic din 2015 care va avea loc la Riga.

Natalia Gherman a menționat că Republica Moldova a participat în procesul de negociere a textului Declarației de la Vilnius și a pledat pentru reflectarea progreselor fiecărei țări pe o bază de diferențiere a eforturilor depuse, a rezultatelor înregistrate.

Integral interviul acordat de Natalia Gherman îl puteți urmări pe pagina noastră de internet www.radiochisinau.md

Amintim că la Summit-ul de la Vilnius care va avea loc pe 28 și 29 noiembrie Republica Moldova speră parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și așteaptă o recomandare pozitivă pe domeniul liberalizării regimului de vize.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău