La USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară o misiune de audit extern

  • 20 Ianuarie 10:50
La USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară o misiune de audit extern

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” se desfășoară prima misiune de audit extern din acest an – supraveghere programată, informează MOLDPRES.

Potrivit instituției de învățământ superior, auditul este efectuat de către Vlad Gheorghița, auditor-șef, și Daniela Cara, specialist în managementul calității la Compania de certificare „Certind” din București, în scopul evaluării funcționalității și conformității Sistemului de Management al Calității la cerințele standardului internațional ISO 9001:2015.

La ședința de deschidere a misiunii a participat rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, și alți membri ai administrației.

Auditorul-șef Vlad Gheorghița a menționat principalele obiective ale misiunii de audit, printre care: evaluarea conformității Sistemului de Management al Calității cu criteriile de audit; eficacitatea SMC în asigurarea capabilității universității de a-și realiza obiectivele și de a desfășura procesele în conformitate cu normele legale, cerințele reglementate și contractuale. Totodată, expertul a venit cu „aprecieri pentru echipa de auditori ai universității, care reușește să asigure funcționalitatea Sistemului de Management al Calității la cerințele standardului internațional”. 

La rândul său, Olga Iurco, șefa Departamentului Audit Intern al USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat că auditul de supraveghere include: evaluarea auditurilor interne și analiza de management, a acțiunilor întreprinse pentru înlăturarea neconformităților identificate în timpul auditului anterior; tratarea reclamațiilor; eficacitatea sistemului de management cu privire la realizarea obiectivelor și a rezultatelor intenționate ale sistemului de management; progresul activităților planificate pentru îmbunătățirea continuă, continuitatea controlului operațional, analiza oricăror modificări survenite în sistemul de management sau contextul acestuia, utilizarea mărcii de certificare și a referirii la certificare.

În final, rectorul Emil Ceban și-a exprimat convingerea că „și de această dată misiunea de audit extern va fi una constructivă și eficace, iar recomandările experților vor contribui la îmbunătățirea activității universității”. În acest context, rectorul a menționat că în anul curent instituția de învățământ marchează 15 ani de implementare a standardelor internaționale de calitate și menținerea corespunzătoare a Sistemului de Management al Calității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău