La USM a fost inaugurat Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu” cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României

  • 20 Octombrie 2022 16:21
La USM  a fost inaugurat Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu” cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României

Universitatea de Stat din Moldova continuă procesul de modernizare, susținut de Guvernul României. Astăzi, 20 octombrie, a fost deschisă o nouă sală cu condiții moderne pentru profesorii și studenții USM: Centrului de studii filologice „Eugen Coșeriu” în cadrul Facultății de Litere (USM).

La eveniment au participat rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV, Șeful Cancelariei Prim-ministrului României, cu rang de ministru, Mircea ABRUDEAN, secretarul de Stat DRRM, Adrian DUPU.  

Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu” este destinat pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor educaționale și culturale: lansări de carte, conferințe și seminare științifice, cât și pentru dezvoltarea constantă și cooperarea  dintre cercetătorii din țara noastră cât și de peste hotare, contribuind la consolidarea cercetării în mediul universitar.   

În cadrul evenimentului a fost organizată Masa Rotundă „EUGEN COȘERIU: DE LA TRADIȚIE SPRE ETERNITATE”. Invitat special a evenimentului a fost Eugenia BOJOGA, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.  

Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu”  este dotat cu echipament și mobilier competitiv: tabla interactivă, televizor, sistem audio-video etc. Valoarea totală a investițiilor este de 170 270 RON.  

Rectorul USM, Igor ȘAROV, a mulțumit Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru contribuția constantă în dezvoltarea infrastructurii din cadrul universității și promovarea culturii românești.  

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) este implicat în numeroase proiecte din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM), printre care Newsroom pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dotarea cu mobilier și echipament a Aulei „Regina Maria” și organizarea Conferinței științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”, ediția a VI-a.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău