La Universitatea de Stat din Moldova a fost redeschisă Facultatea de Teologie, în parteneriat cu Universitatea „A. I. Cuza” din Iași

  • 04 Octombrie 2023 08:59
La Universitatea de Stat din Moldova a fost redeschisă Facultatea de Teologie, în parteneriat cu Universitatea „A. I. Cuza” din Iași

La Universitatea de Stat din Moldova a fost redeschisă Facultatea de Teologie, rodul unei colaborări academice cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul de lansare a programului de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în cadrul extensiei sale universitare înființate la Universitatea de Stat din Moldova, a avut loc marți, 3 octombrie, transmite InfoPrut.

La eveniment au participat membrii comunității academice ai celor două universități reprezentate de cei doi rectori, Tudorel Toader și Igor Șarov, precum și viitori profesori și studenți înscriși în cadrul programului și reprezentanți ai autorităților bisericești de pe ambele maluri ale Prutului.

Acest program de licență va avea o durată de 4 ani, iar diplomele de finalizare a studiilor vor fi acordate de către UAIC din Iași. În primul an s-au înscris 25 de studenți. Ei vor învăța de la profesori de pe ambele maluri ale Prutului și vor putea beneficia de burse oferite de România.

Menționăm că acordul de colaborare în vederea extensiunii UAIC din Iași la USM din Chișinău privind înființarea Facultății de Teologie, începând cu anul universitar 2023-2024, a fost semnat la 15 decembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău