La Universitatea de Stat din Moldova a fost dat startul unui nou an de studii doctorale

  • 17 Noiembrie 2022 13:02
La Universitatea de Stat din Moldova a fost dat startul unui nou an de studii doctorale

Studenții-doctoranzi, înmatriculați la anul I de studii, au avut o ședință cu corpul managerial implicat în gestionarea studiilor de doctorat. În cadrul ședinței au fost abordate subiectele legate de statutul studentului-doctorand, de organizarea studiilor doctorale, de conceperea proceselor de cercetare, de elaborarea proiectelor de doctorat etc.

La eveniment a participat Rectorul Igor ȘAROV, Președintele Consiliului Științific Georgeta STEPANOV, șeful Oficiului Studii Doctorat și Postdoctorat Lilia SPÂNU, directorii școlilor doctorale ș.a.

Rectorul USM le-a urat bun venit noilor studenți-doctoranzi și i-a îndemnat să-și stabilească prioritățile și să persevereze în vederea realizării acestora. „Vă îndemn să studiați, să fiți activi, să vă implicați în proiecte și multiplele programe de cercetare, prin rezultatele cercetării voastre să deveniți cu adevărat utili societății și să vă bucurați din plin de recunoștința acesteia. Noi, comunitatea academică vom munci în continuare pentru a vă oferi un mediu de dezvoltare științifică și profesională cât mai favorabil”, a mai adăugat Igor ȘAROV.

Președintele Consiliului Științific a vorbit despre obiectivele studiilor superioare de doctorat și despre importanța acestora în formarea elitelor științifice. Georgeta STEPANOV a îndemnat studenții-doctoranzi să fie perseverenți, curajoși și insistenți în vederea promovării ideilor științifice și întroducerii lor în circuitul științific, astfel, ca în timp, acestea să ajungă parte din patrimoniul științific național și internațional.

Șeful Oficiului Studii Doctorat și Postdoctorat Lilia SPÂNU a trecut în revistă tipurile de servicii pe care le prestează Oficiul și a atenționat studenții-doctoranzi despre necesitatea completării, în timp util, a actelor de studii și a dosarelor de doctorat.

În anul de studii 2022-2023, la Universitatea de Stat din Moldova, s-au înscris peste 120 de studenți-doctoranzi, la 46 de specialități științifice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău