La Ungheni a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilității

  • 17 Septembrie 2022 12:37
La Ungheni a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilității

La Ungheni ieri a demarat Săptămâna Europeană a Mobilității, cu genericul „Vinerea verde pe biciclete”, acțiune care are drept scop încurajarea locuitorilor municipiului încadrați în câmpul muncii să meargă la serviciu cu bicicleta, trotineta sau pe jos, transmite MOLDPRES.

Tema actualei ediții a Săptămânii sus-numite este „Conexiuni mai bune” și se desfășoară sub sloganul „Combină și deplasează-te!”. Aceasta este o invitație la utilizarea celor trei alternative ecologice de deplasare în oraș: mersul pe bicicletă, mersul pe jos sau cu transportul public.

Săptămâna Europeană a Mobilității din acest an încurajează cetățenii să se gândească asupra beneficiilor alegerii modurilor alternative de deplasare, să privească mobilitatea verde și ecologică ca pe cea mai bună investiție în sănătatea personală și a mediului înconjurător.

„De multe ori este mai rapid și mai plăcut să mergem cu bicicleta sau să combinăm diferite moduri de deplasare într-o singură călătorie, care ne pun în mișcare și ne mențin sănătoși și în același timp îmbunătățesc calitatea aerului. Or, atunci când se îmbunătățește calitatea mediului urban în general, apar și performanțe economice mai bune, iar talentul și investițiile pot fi mai ușor atrase în oraș. Toți suntem responsabili pentru mobilitatea noastră. Hai să fim responsabili și să păstrăm mediul urban curat!”, a îndemnat Primăria Ungheni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău