La un an de la atacul terorist comis de Hamas, Comisia Europeană cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza

  • 07 Octombrie 17:29
La un an de la atacul terorist comis de Hamas, Comisia Europeană cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a adus luni un omagiu victimelor atacului terorist comis cu exact un an în urmă de mișcarea islamistă palestiniană Hamas în sudul Israelului și a reiterat apelul Uniunii Europene pentru încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza și eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor, relatează DPA.

„La această aniversare tragică, doresc să onorez memoria victimelor”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o declarație scrisă, adăugând că UE „este alături de toți oamenii nevinovați ale căror vieți au fost zdruncinate profund începând din acea zi dezastruoasă”, scrie Agerpres

Atacul comis de Hamas „a cauzat o suferință imensă nu doar oamenilor din Israel, dar și palestinienilor nevinovați”, a continuat șefa executivului comunitar.

De asemenea, ea a promis asistență umanitară și financiară pentru poporul palestinian și Liban.

Pe de altă parte, Ursula von der Leyen a subliniat că incidentele antisemite sunt în creștere în Europa și s-a angajat să aloce resurse suplimentare pentru combaterea acestui fenomen.

În dimineața zilei de 7 octombrie 2023, comandouri ale Hamas au intrat în sudul Israelului, unde au ucis 1.205 de persoane, în cea mai mare parte civili.

Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi și duse în Fâșia Gaza.

Forțele de apărare israeliene au ripostat cu o campanie de bombardamente intense, urmată de o operațiune terestră complexă, împotriva pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza. Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, acțiunile militare israeliene s-au soldat cu cel puțin 41.825 de morți în rândul palestinienilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău