La Tiraspol și la Râbnița a fost reluată eliberarea plăcuțelor neutre

  • 16 August 19:39
La Tiraspol și la Râbnița a fost reluată eliberarea plăcuțelor neutre

Procesul de documentare primară în punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița a fost reluat. Aceasta în contextul în care, la sfârșitul lunii iulie, Parlamentul a aprobat un proiect de lege prin care a extins până pe 31 decembrie 2026 termenul în care mijloacele de transport din regiunea transnistreană pot fi înmatriculate cu numere neutre, transmite IPN.

Biroul Politici de Reintegrare precizează că grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință. Experții au făcut schimb de opinii despre posibile măsuri de asigurare a bunei funcționări a celor două punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița.

„Experții de la Chișinău au reiterat necesitatea oferirii posibilității deservirii solicitanților conform principiului rândului ordinar (rând viu), în paralel cu formula programărilor preventive pentru a permite procesarea mai multor cereri”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Reintegrare.

În decembrie 2021, Tiraspolul a decis unilateral să iasă din mecanismul de înmatriculare a mijloacelor de transport transnistrene cu plăcuțe neutre. Cele două puncte de înmatriculare de la Tiraspol și Râbnița și-au continuat activitatea, însă fără a elibera plăcuțe neutre, ci doar perfectând anumite acte.

Până în prezent, la punctele de înmatriculare a unităților de transport deschise de Agenția Servicii Publice în orașele Tiraspol sau Râbnița au fost luate la evidență peste 10 000 de vehicule. Interesul cetățenilor a crescut semnificativ după ce în 2021 Ucraina a interzis trecerea frontierei moldo-ucrainene a autovehiculelor cu plăci de înmatriculare emise în stânga Nistrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
15
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău