La Timișoara este astăzi zi de doliu, în memoria eroilor martiri care și-au pierdut viața în timpul Revoluției din decembrie 1989

  • 17 Decembrie 2023 11:15
La Timișoara este astăzi zi de doliu, în memoria eroilor martiri care și-au pierdut viața în timpul Revoluției din decembrie 1989

În biserici și la Catedrala Mitropolitană au loc slujbe de pomenire, iar la monumentele dedicate celor care și-au sacrificat viața pentru libertate vor fi depuse coroane de flori din partea autorităților locale și a asociațiilor de revoluționari din Timișoara și din țară, scrie agenția de presă Rador.

17 decembrie 1989 este ziua în care, la ordinul lui Ceaușescu, forțele de represiune au deschis focul asupra manifestanților, ucigând și mutilând copii, femei și bărbați.

Timișorenii care s-au aflat atunci pe străzi nu pot uita teroarea prin care au trecut și se declară dezamăgiți că nici acum, după 34 de ani, idealurile Revoluției nu s-au împlinit pe deplin.

După Sfânta lui Liturghie, la Catedrala Mitropolitană va avea loc o slujbă de pomenire a celor care și-au sacrificat viața pentru libertate.

La Monumentul Crucificării din Piața Victoriei și la Cimitirul Eroilor vor fi depuneri de coloane de flori și un parastas la care vor participa membri ai familiilor îndoliate, transmite corespondenta „Radio România Actualități”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău