La Strasbourg începe Conferința Europeană ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”. Zinaida Greceanîi va ține un discurs

  • 24 Octombrie 2019 10:55
La Strasbourg începe Conferința Europeană ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”. Zinaida Greceanîi va ține un discurs

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, participă la Conferința Europeană ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”, care începe astăzi la Strasbourg.

În cadrul summit-ului, Zinaida Greceanîi va ține un discurs privind procesele de actualitate din Europa, conflictele nerezolvate, cooperarea Republicii Moldova cu instituțiile europene și altele, potrivit unui comunicat al Legislativului.

În marja conferinței, ea se va întâlni cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Liliane Maury Pasquier, cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos și cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Conferința reunește șefi de legislative din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator în cadrul forului european.

R.Moldova este membru al Consiliului Europei din 13 iulie 1995.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău