La Strada Moldova și Serviciul 112 au semnat un acord de colaborare pentru îmbunătățirea asistenței acordate victimelor violenței în familie

  • 27 Noiembrie 2020 12:50
La Strada Moldova și Serviciul 112 au semnat un acord de colaborare pentru îmbunătățirea asistenței acordate victimelor violenței în familie

La Strada Moldova și Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 au semnat astăzi un acord de colaborare care are menirea să îmbunătățească asistența acordată victimelor violenței în familie, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la evenimentul de semnare a acordului, directorul Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, Liviu Oboroc, a menționat că în condițiile în care fenomenul violenței cunoaște o amploare semnificativă, mai ales acum, pe timp de pandemie, unde propria casă a devenit un loc periculos pentru femei și copii, iar statisticile îngrijorătoare ne spun că tot mai multe persoane afectate de acte de violență apelează numărul unic de urgență 112, prioritatea noastră este să alertăm serviciile specializate de urgență. „Iar o acțiune ulterioară reprezintă sprijinul oferit de serviciul Telefonului de Încredere pentru Femei și Fete 0 8008 8008. Avem toată încrederea că acest acord reprezintă un prim pas în prevenirea și diminuarea violenței în familie și violenței asupra femeilor”, a opinat Oboroc.

Și directorul Programului Femei al Centrului Internațional „La Strada Moldova”, Daniela Misail-Nichitin, a specificat că speră că acest exemplu va inspira și va motiva și alte servicii de asistență telefonică urgentă din regiune să coopereze, să devină mai deschise, mai flexibile, iar operatorii și consilierii mai bine pregătiți să răspundă nevoilor victimelor violenței în familie.

Astfel, la modul practic, acordul prevede că Serviciul 112 va redirecționa toate apelurile beneficiarelor, victime ale violenței în familie, către Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete, în cazurile în care beneficiara refuză intervenția poliției sau se află în situație de criză și are nevoie de suport emoțional și consiliere psihologică. Redirecționarea se va face și atunci când beneficiarele și beneficiarii vor avea nevoie de informare despre drepturile lor și despre serviciile disponibile pentru victimele infracțiunilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău