La Spitalul raional Căușeni a fost inaugurat tomograful computerizat

  • 20 Octombrie 2023 16:44
La Spitalul raional Căușeni a fost inaugurat tomograful computerizat

Astăzi, 20 octombrie, a fost inaugurat tomograful computerizat în prima instituție raională din țară. La evenimentul de la Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” a participat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Gasnaș, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Miljana Grbic, administrația și personalul medical al instituției, transmite Ministerul Sănătății.

Datorită echipamentului pacienții în stare critică vor avea acces la metode performante de diagnostic aproape de locul de trai. În cadrul instituției va fi acordată asistență calificată inclusiv persoanelor cu accident vascular cerebral, atât din Căușeni, cât și din raioanele Ștefan Vodă și Slobozia.

Echipamentul a fost procurat, la solicitarea Ministerului Sănătății, de Biroul OMS în Republica Moldova, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Costul tomografului computerizat constituie 6,5 milioane de lei.

Tomografe computerizate, necesare pentru activitatea centrelor primare AVC, vor fi inaugurate și în spitalele raionale Hîncești, Florești, Edineț, Soroca „Anatolie Prisacari”, Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău