La Spitalul raional Călărași a fost lansat un sistem de producere a oxigenului medical

  • 13 Decembrie 2023 19:39
La Spitalul raional Călărași a fost lansat un sistem de producere a oxigenului medical

La Spitalul raional Călărași astăzi a fost lansată platforma împreună cu stația generatoare de oxigen medical. Stația va fi utilizată pentru a produce oxigen în mod continuu, în cantități controlate, pentru a satisface necesitățile pacienților cu probleme respiratorii și alte afecțiuni medicale, care necesită oxigenoterapie, transmite MOLDPRES.

Aceste dispozitive sunt esențiale în tratamentul pacienților care au dificultăți în a obține suficient oxigen.

„Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, desfășurat printr-un parteneriat între Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Fondul Global, în colaborare cu Organizația Globală FHI 360 și Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății”, indică Ministerul Sănătății.

Proiectul presupune instalarea, în total, a patru stații generatoare de oxigen, la instituțiile medico-sanitare publice din țară. La Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Spitalul raional Glodeni și Spitalul raional Călărași acestea sunt deja instalate și urmează a fi conectate la începutul anului viitor, iar în ceea ce privește stația de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, lucrările urmează a fi demarate.

Proiectul reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii medicale și a calității serviciilor oferite pacienților din instituțiile beneficiare, rezumă sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău