La Sofia are loc summit-ul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest

  • 17 Mai 2018 08:54
La Sofia are loc summit-ul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest

În capitala Bulgariei, Sofia, astăzi, 17 mai, are loc summit-ul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, care va avea drept rol reafirmarea angajamentului Uniunii față de integrarea regiunii în blocul comunitar, relatează Agerpres.

Reuniunea la nivel înalt urmărește să consolideze legăturile dintre Uniune și Balcanii de Vest în materie de infrastructură, și să existe o mai bună conclucrare între părți, pentru a face față provocărilor comune cum ar fi securitatea, migrația, evoluțiile geopolitice și relațiile de bună vecinătate, conform site-ului www.consilium.europa.eu.

La reuniunea găzduită de premierul Bulgariei, Boiko Borisov, care deține în prezent președinția Consiliului, participă șefii de stat sau de guvern din statele Uniunii și lideri din partea celor șase state partenere din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și Kosovo.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, va prezida reuniunea și, totodată, va reprezenta Uniunea la summit alături de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. La eveniment sunt așteptați să participe și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău