În instituțiile medicale din Chișinău a început vaccinarea antigripală

  • 24 Octombrie 2022 13:16
În instituțiile medicale din Chișinău a început vaccinarea antigripală

În instituțiile medicale din capitală a început vaccinarea antigripală. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit oficialului, toate persoanele, în special cele din grupurile de risc, se pot adresa la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi, a specificat că procesul de distribuire a vaccinurilor în instituțiile medicale din țară a început la finele săptămânii trecute. „În instituțiile medicale în care serurile au ajuns, procesul de imunizare a început”, a spus Elena Mudrîi.

În total, Republica Moldova dispune de 218 mii de doze de vaccin antigripal. Compoziția acestuia corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Dozele de vaccin sunt distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare din țară. Acestea sunt destinate prioritar copiilor și adulților din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și contingentelor profesionale. La fel, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău