La ora actuală între 5 mii și 10 mii de soldați ruși se află în Estul Ucrainei

  • 27 Noiembrie 2014 17:19
La ora actuală între 5 mii și 10 mii de soldați ruși se află în Estul Ucrainei

În estul separatist al Ucrainei se află la ora actuală între 5 mii și 10 mii de soldați ruși, în timp ce numărul combatanților rebeli proruși este cuprins între 15 mii și 25 de mii.

Informațiile au fost oferite de cătr purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov, transmite Agerpress. 

Deși infiltrările de trupe și echipamente militare rusești în estul Ucrainei au fost confirmate și de NATO, Moscova continuă să nege că ar avea vreo implicare militară în acest conflict început în luna aprilie și care s-a soldat până în prezent cu peste 4.300 de morți, conform ultimelor date furnizate de ONU.
Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, a anunțat că generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa , se va afla astăzi  într-o vizită oficială la Kiev. 
El se va întâlni cu oficiali politici și militari, pe agenda convorbirilor figurând situația de securitate din estul Ucrainei, sprijinul acordat de SUA și reformele din armata ucraineană, a indicat sursa citată, precizând că generalul Breedlove efectuează această vizită în calitate de reprezentant al Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Fri
19
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău