La ONU, Dodon a adus un deserviciu intereselor naționale ale R.Moldova, consideră un deputat ACUM

  • 29 Septembrie 2019 10:22
La ONU, Dodon a adus un deserviciu intereselor naționale ale R.Moldova, consideră un deputat ACUM

Discursul președintelui Igor Dodon la tribuna ONU este dezamăgitor. De această părere este deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba, care sugerează că președintele ar fi trebuit să separe tezele geopolitice pentru consum intern de discursul pentru comunitatea internațională, însă nu a făcut asta.

„La ONU, președintele a adus un deserviciu intereselor naționale ale țării și a lovit în eforturile pe care le depunem în ultimele luni de a avea un discurs care să unească societatea noastră în jurul valorilor și obiectivelor cu care sunt de acord cu toții. Regretabil. Comunitatea internațională merită mai multă sinceritate și mai puțin populism”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Alaiba spune că zi de zi trece „peste multe lucruri”, cu care nu este de acord, „de dragul liniștii și pentru a avea o cooperare funcțională”, dar și pentru a putea promova reforme, și declară că vrea să vadă aceeași atitudine și de partea cealaltă, adică a socialiștilor.

„Dar când semnezi cu partenerii un acord de cooperare destul de echilibrat, după care mergi la New York, la ONU, cu asemenea discursuri, eu o să pun la îndoială bunele intenții și sinceritatea în dorința de a reforma cu adevărat această țară. La fel ca 3 luni în urmă, între noi încă nu există încredere. Dacă vrem să o construim, nu așa se face. Iar fără încredere, valoarea oricărui acord este zero”, conchide Alaiba.

TVR Moldova amintește că, joi, Igor Dodon a ținut un discurs de la tribuna ONU, în care a  cerut recunoașterea de facto a statutului neutralității Republicii Moldova și a salutat inițiativa Rusiei de a relua procesul de distrugere a munițiilor de la Cobasna, însă a evitat să ceară direct Rusiei retragerea trupelor militare din strânga Nistrului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău